image Дом здравља- Вршац | Абрашевићева бб, 26300 Вршац | +381 13 809 000 | dzvrsac@sbb.rs |

01.12.2017.

Вршачки Дом здравља и Служба Хитне медицинске помоћи, у свом возном парку имају три нова санитетска возила, намењена превозу пацијената.

Реч је о савременим санитетским возилима, опремљеним неопходим медицинским апаратима, а њихову набавку финансирао је Град Вршац средствима самодоприноса грађана. Вредност ове инвестиције је око 16 милиона и 600 хиљада динара. Тим поводом градоначелница Вршца Драгана Митровић и чланица Градског већа Татјана Николић посетиле су вршачки Дом здравља.

„Град је препознао важност набавке санитетских возила која су неопходна за ефикасно збрињавање пацијената, због чега смо средства самодоприноса усмерили у том циљу. Ми ћемо и убудуће пратити потребе наших здравствених установа, а тиме и пацијената, и у складу са нашим могућностима одговорити њиховим захтевима како бисмо на тај начин створили боље услове за лечење наших суграђана. То ћемо урадити савесним трошењем новца грађана Вршца, на конкретна решења као што је и набавка ових возила“ – рекла је Драгана Митровић. санитети дом здравља врсац градонацелница

Од укупно прикупљених средства самодприноса током 2016. и 2017 године у износу од 30 милиона и 808 хиљада динара , Град Вршац је приклиом јавних набавки направио уштеду у износу од око 4 милиона динара. „Део тих средстава је опредељен за санацију и адаптацију амбуланте у Уљми, а други део средстава од непунх 3 милиона биће пребачен за наредну годину , и намењен је набавци опреме“ – каже чланица Градског већа Татјана Николић. Градоначелица Драгана Митровић, и чланица Градског већа.Татјана Николић прилоком посете Дому здравља Вршац обишле су и Службу Хитне медицинске помоћи и Саветовалиште за труднице у Диспанзеру за жене, где ће како је најављено, ускоро почети са радом Школа родитељства.